Ένα ταξίδι από τον Πόντο στα Πετράλωνα, πάνω σε φύλλα με φουσκάλες!

Τα Φυλλωτά ή αλλιώς Περέκ κατάγονται από τον Πόντο, είναι υπέροχα, αχνόλευκα, ψημένα φύλλα ζύμης για πίτες από αλεύρι αλάτι και νερό, με τις γνωστές, χαριτωμένες φουσκάλες στην επιφάνειά τους
Θέλουν ντελικάτη μεταφορά γιατί σπάνε σε κομμάτια (αλλά κι αυτό αν συμβεί, μην σταναχωρηθείτε, υπάρχει λύση!)

Το μεσαίο φύλλο δεν τυλίγεται, σπάει και τακτοποιείται όπως θέλετε.

to know how..

βρέχουμε λίγο τα φύλλα (κάτω από τη βρύση και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα), τα σπάμε στα τέσσερα για να χωρέσουν στο τηγάνι ή στο ταψί του φούρνου, κάνοντας στρώσεις φύλλο-γέμιση-φύλλο-γέμιση-φύλλο και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Εναλλακτικά και γρήγορα, απλώστε πελτέ τομάτας και λαδάκι πάνω στο φύλλο και ψήστε το στο φούρνο για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Προσθέστε ψιλοτριμμένη φέτα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας και.. καλή όρεξη!

Α, και δεν χρειάζονται συντήρηση στο ψυγείο.

Καλημέρα Πέμπτη!

#psomptirifarbetterfood #plastiri #filota #perek #pontiakipita #pites #healthyfood

www.facebook.com/psomotirifarbetterfood/photo...